Go Back
Skriv ut receptet
5 från 2 röster

Steg 2: Stark Inläggning (8 timmar)

Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Paleo

Ingredienser

  • 5 dl Vatten
  • 5 dl Ättiksprit 12%

Instruktioner

  • Ta upp och skölj den gravade sillen i kallt vatten.
    Flå den från skinnet. (Skär ett litet snitt trvärs över filén och dra bort skinnet)
    Lägg i en bunke. Gärna rostfri eller av keramik. (Ej plast då plasten tar åt sig smak från sillen)
  • Blanda ättikslagen och häll över sillen. Låt stå i minst 8 timmar svalt eller i kylen.
  • Häll av ättikslagen efter 8 timmar. Nu har "vanlig inläggningssill" och kan smaksätta sillen tex genom att följa recepten länkat till här ovanför.
    Ska du inte smaksätta din sill precis nu kan du göra en lag som sillen kan stå i tills det är dags.