Go Back

Ingefärsshot

Ingredienser

  • 200-300 g Ingefära
  • 1 liter Vatten
  • 0,5 dl Honung
  • 2 st Citroner Pressade

Instruktioner

  • Tvätta och riv ingefäran grovt på ett rivjärn. Du behöver inte skala den.
  • Lägg den rivna ingefäran och vattnet i en kastrull. Värm upp till 60 grader. 
    (Var noga! Över 60 grader försvinner en massa nyttigheter i ingefäran.)
  • Låt stå under lock tills blandningen gått ner till 40 grader.
    (Var noga! Över 40 grader försvinner en massa nyttigheter i honungen.)

  • När blandningen är ca 40 grader, sila av rivet i en silduk. 
  • Blanda i honungen i ingefärsvattnet.
    Rör om till honungen lösts upp.
    Låt svalna.
  • Pressa citronerna och blanda i.  
  • Häll upp på flaskor och förvara i kylskåp.
    Skaka flaskan innan du tar dig en hutt.
    Skål!