Go Back

Ingefärakakor

Snabba smidiga kakor, ca 16 st.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: kakor, Snack, Tillbehör
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 50 g Mjukt Ghee eller smör
  • 4 st Färska Dadlar
  • 1 msk Honung
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Cassavamjöl från Dorimax eller kokosmjöl eller 50/50
  • 0,5 tsk Bikarbonat
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 1 msk Malen ingefära

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
    Vispa ihop honung, urkärnade färska dadlar och rumsvarmt Ghee till en krämig smet. 
  • Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och blanda sen ner dem i smeten.
  • Rulla bollar och lägg ut glest på en plåt med bakplåtspapper.
    Tryck till bollarna med gaffel och grädda ca 10 minuter. 
    Håll koll, de blir snabbt gyllene!

    Kakorna är väldigt mjuka och faller isär om man försöker flytta dem direkt. Låte dem svalna lite på plåten och flytta sen över på galler. 
  • Uteslut ingefäran och lägg i extra vaniljpulver för en mer klassisk kolavariant!