Go Back

Saltade chokladrutor

Måltid: Dessert
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 15 st

Ingredienser

  • 1 st Ägg
  • 1 dl Mandelsmör
  • 4 msk Kokosmjölk
  • 2,25 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 1 dl Kokossocker
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 0,5-1 dl Hackad Choklad Tex 80% Reneé Voltaire eller Rawchokladfabriken
  • Flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Klä en form med bakplåtspapper. Ca 15x22 cm
  • Mixa ihop ägg, mandelsmör och kokosmjölk med en stavmixer.
  • Blanda de torra ingredienserna (utom salt och choklad) i en skål och rör sen ner det i äggvispet.
  • Hacka chokladen i lite lagom stora bitar. Spara ca 1-2 msk för att strö på toppen av kakan.
  • Vänd i chokladhacket i smeten och bred sen ut i formen.
  • Strö över lite hackad choklad och flingsalt. Grädda i 20-25 minuter.
  • Låt svalna helt i formen innan du skär upp rutor. Njut!