Jordmandel och blåbärsgranola
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
10 minuter
Total tid
20 minuter
 
Maträtt: Snack, Tillbehör, topping
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
  • 3,5 dl Kokoschips
  • 1 dl Jordmandlar
  • 0,75 dl Torkade blåbär
  • 3 msk Kokosolja
  • 1 msk Honung
  • 2 tsk Ceylon kanel
  • 0,5 tsk Havssalt
Instruktioner
  1. Blötlägg jordmandlarna ca 2 timmar tills de har bra konsistens att bita i. De är väldigt hårda och lite svåra att hacka. Men det är en smaksak, man måste inte blötlägga dem.
    Hacka jordmandlarna i lite mindre bitar.

  2. Smält kokosoljan och honungen så de blir flytande.

  3. Blanda all ingredienser i en bunke och rör tills allt är jämnt fördelat.
    Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter (varmluft) eller tills det börjar bli fin färg. 
    Låt svalna.
    Det kan kännas lite blött men kokosoljan stelnar när det svalnat. 
    Förvara i lufttät burk.

    Om
     du vill dubble receptet behöver man INTE dubbla kokosoljan. Det blir för blött.