Go Back
Skriv ut receptet
4 från 1 röst

Paleolussekatter med kokosmjöl

Ingredienser

  • 4 st Ägg
  • 1 dl Kokosmjölk
  • 0,5 dl Smält kokosolja
  • 1 msk Honung
  • 1 dl Kokosmjöl
  • 3 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 g Saffran
  • 1 tsk Kardemumma (gärna hela)
  • Pensling:
  • 1 st Ägg
  • Russin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, olja och honung med elvisp.
  • Mortla kardemummakärnorna. och blanda ihop med de övriga torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten noga och låt sen stå och svälla i ca 5 minuter. Den är väldigt blöt först men efter en stund blir den till en deg. 
  • Stjälp upp på bänken och pudra på med lite till kokosmjöl och baka ihop till en deg som inte kladdar så mycket. 
  • Dela degen i 8-10 bitar och rulla lussekatter. 
    Sätt i russin och pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills det fått fin färg.