Go Back

Ingefäragummies

Måltid: Snack
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 0,5 dl Pressad citronsaft
  • 0,5 dl Vatten
  • 0,5 tsk Riven färsk ingefära
  • 1 msk Gelatinpulver Nyttoteket
  • 1 msk Honung

Instruktioner

  • Pressa citronen.
  • Skala och riv ingefäran. Lägg i en kastrull med vattnet och värm upp till 60 grader.
    Låt svalna.
    Sila bort ingefäran. 
  • Strö i gelatinet i ingefäravattnet och låt stå i ca 5 minuter.
    Värm sen på låg värme under omrörning tills allt gelatin löst upp sig.
    Gå inte över 60 grader. 
  • Låt svalna till 40 grader, blanda i honungen.
    Blanda i citronsaften och vispa slätt.
  • Skumma av om du vill och häll upp i små silikonformar eller i en bakplåtspappersklädd form.
    Ställ in i kylen minst en timme.
    När de stelnat helt, pilla ur gummiesarna ur formarna och förvara i lufttät burk, eller skär dem i lagom bitar om du använt en form.
  • Förvara i lufttät burk i kylen eller frysen.