Pepparkakor (Paleo/AIP)
Portioner: 60 st små kakor
Ingredienser
  • 75 g Ghee eller Neutral kokosolja
  • 2 msk Honung
  • 1 dl Cassavamjöl från Dorimax
  • 1 dl Jordmandelmjöl, fint från Dorimax
  • 0,5 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 nypa Salt
  • 0,5 tsk Ingefära
  • 0,5 tsk Kardemumma Uteslut vid AIP
  • 0,5 tsk Kryddnejlika
  • 1 tsk Kanel
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C

  2. Blanda Ghee/olja och honung i en bunke.

  3. Tillsätt alla torra ingredienser och rör ihop till en smidig deg.

  4. Plasta in degen och låt den ligga i kylen i ca 30-40 minuter. 

  5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. 

  6. Ta bort det översta lagret papper och pudra på lite cassavamjöl. Lägg på pappret igen och vänd uppochner på alltihop så cassavamjölspudret hamnar neråt. 
    Detta underlättar steg 7.

  7. Stansa ut dina pepparkakor och pilla bort degen mellan kakorna med t.ex. en bordskniv.
    Låt kakorna ligga kvar på bakplåtspappret.

  8. Grädda i ca 5-6 minuter. Låt svalna och förvara i lufttät burk.