Go Back

Pepparkakor (Paleo/AIP)

För paleo: Byt ut bikarbonat och citronsaft till 0,5 tsk bakpulver
Portioner: 60 st små kakor

Ingredienser

  • 75 g Neutral kokosolja eller Ghee (Ej AIP)
  • 2 msk Honung
  • 1 dl Cassavamjöl från Dorimax
  • 1 dl Jordmandelmjöl, fint från Dorimax
  • 0,25 tsk Bikarbonat och en skvätt citronsaft eller 0,5 tsk bakpulver (EJ AIP)
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 nypa Salt
  • 0,5 tsk Ingefära
  • 0,5 tsk Kardemumma Uteslut vid AIP
  • 0,5 tsk Kryddnejlika
  • 1 tsk Kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C
  • Blanda Ghee/olja och honung i en bunke. Addera en skvätt citronsaft, det behövs inte mycket.
  • Tillsätt alla torra ingredienser och rör ihop till en smidig deg.
  • Plasta in degen och låt den ligga i kylen i ca 30-40 minuter. 
  • Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. 
  • Ta bort det översta lagret papper och pudra på lite cassavamjöl. Lägg på pappret igen och vänd uppochner på alltihop så cassavamjölspudret hamnar neråt. 
    Detta underlättar steg 7.
  • Stansa ut dina pepparkakor och pilla bort degen mellan kakorna med t.ex. en bordskniv.
    Låt kakorna ligga kvar på bakplåtspappret.
  • Grädda i ca 5-6 minuter. Låt svalna och förvara i lufttät burk.