Go Back

Varmt Jasminte

Portioner: 1 liter koncentrat

Ingredienser

  • ca 2 cm Färsk ingefära
  • 1 liter Vatten
  • 0,5-1 st Citronzest Skal från citron
  • 1 påse Grönt Jasminte Tex Garant
  • Ca 0,5 st Limesaft eller citronsaft
  • ca 1 tsk Honung

Instruktioner

  • STEG 1:
  • Koka upp vattnet och häll i en tekanna.
  • Skala och riv Ingefäran.
    Riv av citronskalet från ca en halv citron.
    Lägg i ingefära och citronzest i det heta vattnet och rör om. Låt stå och svalna lite grann.
  • När vattnet svalnat lite lägg i tepåsen och låst stå och dra några timmar, men gärna över natten.
    (Lägger man i tepåsen när vattnet är kokhett kan det gärna bli lite beskt.)
  • STEG 2:
  • Om man vill kan man sila bort ingefäran och citronskalet men det sjunker till botten så jag brukar strunta i det.
    Ta en tekopp och häll upp till hälften.
    Pressa i lite färsk lime och rör i en liten tesked honung, 
    Häll på hett vatten. Njut.