Sätt ugnen på 175 grader.
Olja/smöra en springform på ca 24 cm
Sikta jordmandelmjölet i en bunke. Blanda i mjöl och bakpulver.
Vispa äggen och mjölken pösigt, vispa i honung och olja.
Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten. Det blir en ganska fast smet.
Klicka ut smeten i formen, den är ganska fast. Bred ut den jämnt i formen.
Skala och skär äpplena i fina klyftor. Stick ner den i smeten och gör ett fint mönster.
Det gör inget att ha stora klyftor som nästan går ner i botten på kakan. Desto godare!
När du fyllt hela formen med äppelklyftor, strö över ett fint lager kanel och ovanpå kanelen strö lite kokossocker på toppen.
Avsluta med att ta kylskåpskallt ghee/smör och lägg i tunna bitar över kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills stickan är torr och den fått fin färg.
Lägg lite folie över om kakan får mycket färg för fort.
Servera som den är eller med kokosgrädde, vaniljsås eller glass!