Go Back

Iste

Portioner: 1 liter koncentrat

Ingredienser

  • ca 2 cm Färsk Ingefära
  • 1 liter Vatten
  • 0,5-1 st Citronzest Skal från citron
  • 1 påse Grönt Jasminte Tex Garant
  • ca 0,5 st Limesaft eller citronsaft
  • ca 1 tsk Honung valfritt
  • Äppelcidervinäger

Instruktioner

  • STEG 1:
  • Koka upp vattnet och häll i en tekanna.
  • Skala och riv Ingefäran.
    Riv av citronskalet från ca en halv citron. 
    Lägg i det i det heta vattnet och rör om. Låt stå och svalna lite grann.
  • När vattnet svalnat lite lägg i tepåsen och låst stå och dra några timmar, men gärna över natten.
    (Lägger man i tepåsen när vattnet är kokhett kan det gärna bli lite beskt.)
  • STEG 2:
  • Om man vill kan man sila bort ingefäran och citronskalet men det sjunker till botten så jag brukar strunta i det. 
    Ta ett glas och häll upp till hälften. 
    Pressa i lite lime och rör i en liten tesked honung samt en skvätt äppelcidervinäger (smaka av, det beror på hur stort glas du har och vilken styrka du vill ha.)
  • Avsluta med att fylla på med iskallt vatten och några isbitar. Njut!