Go Back

Kyckling med Gurkmeja och Ingefära

I receptet har vi använt innerlår. Men det funkar lika bra med klubbor, bröst etc. 
Se till att innertemperaturen är över 82 grader bara så kycklingen är genomstekt.
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 700 g Kyckling (tex innerlår eller klubbor)
  • 1 dl Olivolja extra virgin Eller avokadoolja/kokosolja
  • 1 tsk Gurkmeja malen
  • 1 tsk Ingefära malen eller färsk!
  • 1 tsk Honung
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressade
  • Svartpeppar valfritt, EJ AIP

Instruktioner

  • Tina kycklingen om den är fryst. 
    Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skala och riv ingefäran.
    Häll oljan i en bunke och blanda i alla kryddorna samt pressa i vitlöksklyftorna. Rör om väl.
  • Lägg kycklingen i marinaden och blanda väl. Låt stå gärna ett par timmar men har man bråttom funkar det med 30 minuter:)
  • Lägg kycklingen i en ugnsfast form, häll på lite marinad. 
    Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 
    Ändra ugnen till grilläge och varmluft och kör ytterligare 5 minuter för fin yta. 

    Kolla gärna med termometer så innertemperaturen överstiger 82 grader.