Fyllda kycklingrullader till påsk! (Paleo)

Fyllda kycklingrullader till påsk! (Paleo)

Fyllda kycklingrullader till påsk!

Långfredag och påskhelgen har äntligen börjat med välförtjänt ledighet! Igår åkte vi från 22-gradigt Göteborg till dalarna och förväntade oss minusgrader och snö. När vi kom fram var det snöfria vägar, sol och 17 grader i solen! Snön ligger i drivor lite här och där. Våren här är underbar! Helgen ska vi ägna oss åt skidåkning, bad och allmän återhämtning. Men innan vi tar lite påskledigt vill vi dela med oss av ytterligare ett recept från vår receptsamling “Påskens buffé & efterrätter“, nämligen fyllda kycklingrullader.

Receptet

De här kycklingrulladerna inlindade i ett par skivor salt prosciutto är riktigt saftiga och möra! Cashewröran man fyller dem med smakar som klassisk färskost och är smaksatt med hackade
färska örter t.ex basilika och timjan. Om du dukar upp till buffé kan det vara bra att servera rulladerna uppskurna och på så sätt nästan dubbla antalet portioner.

Glad Påsk önskar vi dig!

/Mia och Niclas

Kycklingrullader
Maträtt: Varmrätt
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 4 st Kyckling lårfilé (ca 600 g)
  • 2 dl Cashewröra (Se recept nedan)
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • 8 st Skivor Prosciutto
  • Ghee/Smör till stekning
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180°C.
    Klä en skärbräda med plastfolie, lägg på en kycklingfilé och lägg ett lager plastfolie ovanpå.
    Banka ut kycklingen till en 4-5 mm tjock skiva.
    Använd t.ex en kastrull att banka med!

  2. Gör cashewröran enligt receptet nedan.

  3. Bred på ca 0,5 dl cashewröra på varje utbankad kycklingbit.
    Rulla ihop.

  4. Krydda med vitpeppar. Rulla 2 skivor prosciutto runt varje rullad.

  5. Stek rulladerna på spisen i olja eller ghee/smör tills de får fin färg.

  6. Stek klart i ugnen tills innetemperaturen är minst 70°C.

Cashewröra
Portioner: 2 dl
Ingredienser
  • 2,5 dl Cashewnötter, naturella
  • 2 msk Pressad citronsaft
  • 2 tsk Äppelcidervinäger
  • 2 msk Vatten
  • 2 msk Kokosgrädde
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Färsk basilika
  • 1 msk Färsk timjan
Instruktioner
  1. Koka upp hett vatten och häll över cashewnötterna. Låt stå i ca 10 minuter, eller blötlägg nötterna i ca 2 timmar.

  2. Mixa cashewnötterna grovt.

  3. Tillsätt övriga ingredienser utom örterna och mixa slätt. Det kan ta en stund, ca 4-5 minuter. Ju slätare desto godare!

  4. Hacka de färska örterna och blanda i cashewröran.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *